osteopatia infantil

osteopatia infantil i per adolescents

l'osteopatia els ajuda a moure's lliurement, conèixer's profundament, obrir-se al món i millorar la relació i comunicació amb els altres

L’osteopatia infantil ajuda als bebès des del primer dia de vida a trobar les solucions pels còlics, dificultats amb la lactància, irritabilitat, les bronquiolitis, les plagiocefàlies, tortícolis,... Els  bebès es beneficien des de la primera visita d’osteopatia infantil. Les tensions, lesions secundàries o els transtorns al voltant de la gestació, del part i postpart s'alliberen amb facilitat en els infants, ja que són molt recents i ells estan en màxima expansió i amb molt potencial de salut.

 

Amb un contacte molt suau, és començar a treballar i de seguida millora l’actitud postural, la manera de mamar o d'empassar. La respiració es torna calmada i amplia i, a poc a poc, tot comença a ser més fàcil.

 

Als nadons els tracto sovint en braços de la mare o del pare, tant desperts com dormint, mamant o prenent el biberó, i si se senten a gust també a sobre de la llitera. Es poden moure lliurement i és a través del joc i del moviment com mostren què els hi passa i trobo la manera d'ajudar-los.

 

 És important recollir la informació de com va ser la seva gestació, el part i les primeres setmanes. Tant si hi ha hagut complicacions durant l'embaràs, interrupcions voluntàries o pèrdues gestacionals, dificultats perquè la mare es quedés embarassada, creixement intrauterí retardat, amniocentesis o d’altres diagnòstics durant les ecografies. La por per la pèrdua del bebè o per si vindrà sa generen tensions en la mare, la seva matriu i de vegades potser també el bebè.

 

 Es recomana el tractament d’osteopatia infantil si el part s’ha avançat i el bebè ha nascut prematurament, amb les dificultats que això pot comportar-li per adaptar-se i crèixer respirant i alimentant-se per ell mateix. Les proves mèdiques i els ingressos fan que els bebès i tota la família visquin les primeres setmanes amb molta tensió, angoixa i pors.

 

També pot ser causa de lesió la manera com s'ha desenvolupat el part, si ha estat induït, si ha calgut instrumentalització (fòrceps, ventoses... ) o si ha estat molt llarg o s’ha encallat gairebé al final. També si hi ha patit el bebè perquè les contraccions amb oxitocina no les duia gaire bé i baixava el ritme del cor. Tanmateix, si ha calgut una cesària per patiment fetal o perquè el bebè estava de natges, postura podàlica o transversa.

 

És freqüent que els pares vinguin a la consulta amb el nadó molt aviat ja que els primers dies de vida són, de vegades, complicats per les dificultats en la lactància materna, els mals de panxa o còlics, el plor intens i constant dels bebès que no es consolen amb res i que no dormen ni descansen relaxats.

 

 El treball osteopàtic infantil i per adolescents és una eina per ajudar-los a obrir-se al món, a conèixer-se profundament i millorar la comunicació amb els altres. Entren acompanyats dels seus pares i estan amb ells durant tota la visita.

 

L'osteopatia pot ajudar-los a millorar la capacitat que tenen els nens d'adaptar-se als canvis del seu propi cos i els de l'entorn que els envolta. I els pot ajudar a transitar amb més calma i consciència davant els canvis que viuen, menàrquia, separacions dels pares, bullying escolar, abusos canvis de domicili, d'escola...

 

Evidentment, també els ajudarà quan presenten dismetries d’extremitats inferiors i escoliosis, genolls en varo o valgo o els peus endins al caminar, migranyes, pors, ortodòncies o "bràquets", regles doloroses i dificultats de socialització o comportament.

Et pot interessar