osteopatia adults

osteopatia per adults

l'osteopatia t'ajuda a prendre conciència del teu cos, contactar amb la calma i el potencial de salut i des d'aquí viure en llibertat cada dia sent el protagonista de la teva vida

Quan arribes a la consulta escolto el motiu que et porta a venir. Què et passa? des de quan estàs així? què creus que pot haver despertat el teu símptoma? (aquí s’inclouen dolor, angoixa, vertígen, lumbàlgia, depressió, mal de coll, tensió general i un llarg etc.) Recopilem el conjunt de símptomes, històries personals i antecedents importants (per exemple, com va ser el teu naixement, disgustos personals per conflictes familiars, laborals, etc.) amb els quals poder treballar a través del cos.

 

Faig una valoració global de la postura i de les tensions que estan implicades en ella, de columna, cap i altres estructures rellevants i també estirat a la llitera. Contrasto la informació rebuda de les teves paraules amb la valoració que veig del teu cos. Puc trobar-me que coincideixen moltes coses, i que et vinguin o no a la memòria coses que he vist importants i que se t'havia passat comentar-me, i també que apareguin detalls que al parlar-ne cobren sentit dintre de la teva història.

 

Després de fer la història clínica i la valoració global del cos, començo a buscar, amb una palpació molt lleugera i sense provocar dolor les possibles causes que han portat al desordre, al desequilibri o a la descompensació del cos.

 

Amb un suau i precís contacte amb les mans aprofundeixo en aquelles zones que mostren més tensió, restricció de moviment, sensació de densitat o fins i tot dolor. De mica en mica el cos comença a trobar la manera d’alliberar-se i a mostrar un ritme o moviment més harmònic o lliure.

 

Sovint, quan alguna estructura (os, múscul, fàscia, nervi, òrgan... ) es deixa anar per recuperar el seu moviment natural, altres zones del cos poden desplegar-se i manifestar canvis que t’ajuden a sentir-te millor durant la sessió i en el teu dia a dia.

 

Així doncs el pacient pot venir amb dolors musculars, articulars, del sistema nerviós i d'altres i per resoldre-ho molt possiblement millorarà en primer lloc allò que va provocar que el dolor o la incapacitat funcional apareguessin.

 

L'objectiu sempre és que el pacient prengui consciència del seu cos, contacti amb la calma i el potencial de salut que té i aprengui a alliberar totes les tensions. Que pugui moure’s amb harmonia, i respirar profundament. El propòsit és arribar a viure en llibertat en tots els sentits, amb el cos, la ment i l'ànima cada dia. I trobar-se amb un mateix en el moment present sent el protagonista de la seva vida.

Et pot interessar